•  Peterselie Gesneden 100 gram BIO

Peterselieblad gesneden biologisch voor een vleugje pit en frisheid in je gerechten

Peterselieblad gesneden biologisch is een kruid dat bijna overal ter wereld wordt gebruikt. Zijn peperachtige, frisse smaak past bij vele verschillende gerechten. Over de oorsprong van de peterselie is weinig bekend. De oude Grieken vereerden het kruid en ook de Romeinen kroonden heldhaftige mannen met een krans van peterselie. Peterselieblad gesneden biologisch heeft net als de verse variant verschillende voordelen voor je gezondheid. Zo fungeert het als een sterke antioxidant en beschermt het tegen diverse ziektes zoals aandoeningen aan hart en vaten. Met zijn hoge gehaltes aan vitamine A, C en K kun je het kruid een waar vitaminebommetje noemen! 

Waarvoor gebruik je peterselieblad gesneden biologisch?

Peterselieblad gesneden biologisch kun je toevoegen aan tal van gerechten. Je serveert het fijngesneden kruid pas vlak voor het serveren toe, omdat het anders zijn smaak en frisheid verliest. Dat houdt dus ook in, dat je de peterselie wel proeft als je een hap van je gerecht neemt, maar dat het zijn smaak niet geheel aan het gerecht heeft afgegeven. Peterselieblad gesneden biologisch is in het bijzonder lekker bij asperges, zalm en aardappelen. Ook is het natuurlijk hét kruid om in een bouillon te laten trekken. In stoofschotels, warme sauzen en rauwkostsalades is peterselie eveneens een heerlijke toevoeging. Tot slot voeg je het samen met bieslook en knoflook aan roomboter toe om zo de lekkerste kruidenboter te maken. 

Het verschil tussen peterselieblad gesneden biologisch, krulpeterselie en selderij

Peterselieblad gesneden biologisch wordt nogal eens verward met krulpeterselie, maar ook met selderij. Niet zo verwonderlijk, want vooral selderij lijkt qua uiterlijk behoorlijk op de peterselie. Alleen zijn blad is iets donkerder groen. Selderij is net als peterselie in een keur aan gerechten toe te passen, zowel warm als koud. Zijn aroma is echter te beschrijven als wat kruidiger en warmer, waar peterselieblad gesneden biologisch vooral als fris en pittig kan worden omschreven. Krulpeterselie bevat veel minder etherische oliën en is daardoor een stuk minder sterk van smaak dan de platte variant die je hier online bij ons kunt kopen. Deze wordt dan ook bijna uitsluitend gebruikt ter garnering en niet als smaakmaker.

INGREDIENTEN : Peterselieblad BIO

Allergeenvrij

Schrijf een beoordeling

Je moet inloggen of registreren om een beoordeling te plaatsen.

Peterselie Gesneden 100 gram BIO

  • Productcode: Peterselie Gesneden 100 gram BIO
  • Beschikbaar: Op voorraad
  • € 4,76

  • Excl. BTW: € 4,37